Szállítás az általad megadott címre

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Szállítás az általad megadott címre

Szuper gyors szállítás! A legtöbb, 16:00 előtt megrendelt ajándékot ugyanazon a napon postázzuk.

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Minden ajándék fotóval és szöveggel. Termékeink annyira egyediek, mert az Ön által tervezték őket. Kiváló ajándékok minden alkalomra, még a legkisebbekre is, például amikor köszönöm vagy hiányozni akar.

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Kényeztesd szeretteidet egy egyedi ajándékkal! Varázsold el családodat, barátaidat és ismerőseidet egy személyes ajándékkal, amelyet kézbesítéssel küldhetsz a választott címre.

A keresztapa és a keresztanya fontos személyek egy gyermek életében. Akár a keresztelőt tervezed, akár csak meg szeretnéd köszönni a támogatásukat, nálunk jó helyen jársz. Mondj nekik köszönetet egy személyre szóló ajándékkal, amelyet személyre szabhatsz egy fényképpel és/vagy szöveggel.

127 Ajándékok

48 ajándékot láttál a 127 -ból/-ből.

Felkérés keresztszülőnek

Azt tervezed, hogy keresztszülőnek kérsz fel valakit a kisbaba közelgő keresztelőjére? Természetesen szóban is felkérheted, de választhatsz erre egyedi módot is. Hogyan? Például egy cumival, amelyen a „Leszel a keresztanyám?" kérdés olvasható. vagy: „Leszel a keresztapám?" A baba mellé rugdalózót, csokoládédobozt és vésett poharakat is választhatsz. A keresztszülő neve bármelyik ajándékra rákerülhet, hogy igazán személyre szóló legyen!

A keresztszülő jelentése

A keresztszülő egy támogató, más szóval szponzor, amely a latin spondere szóból származó kifejezés, melynek jelentése „megígér”. A keresztapa és a keresztanya a (katolikus) egyházi keresztelőnél betöltött szerep. Az egyház számos szabályt ír elő a keresztszülők számára. Például, a keresztszülőnek katolikusnak kell lennie, és meg kell kapnia az Elsőáldozás szentségét. A keresztszülőknek is krisztusi szellemben kell élniük. Angolul ezeket az embereket „guideparent”, azaz útmutató szülőknek is hívják. Hagyományosan a keresztapai és keresztanyai szerepre gyakran rokonokat, például a megkeresztelni kívánt gyermek nagybátyját és nagynénjét kérik fel.

A keresztszülő szerepe

A keresztapa és a keresztanya - a keresztség összes többi tanúja mellett - hivatalos tanúi annak, hogy a gyermeket megkeresztelték. A keresztszülők igéretet tesznek a keresztelés során, hogy segítenek keresztgyermeküknek keresztényi életet élni, különösen akkor, ha a gyermek elveszíti egyik vagy mindkét szülőjét. Ennek ellenére a keresztapaság és keresztanyaság nem jogi viszony. A keresztszülők tehát jogi értelemben nem tarthatnak igényt és nem kötelezhetők a keresztgyermekükről való gondoskodásra. Keresztapaként vagy keresztanyaként nem leszel automatikusan a keresztgyermek törvényes gyámja. Ha a szülők ezt akarják, akkor bele kell foglalniuk a végrendeletükbe.

Keresztszülők 2024-ban

Az évek során sok minden megváltozott. Sok szülő családtagokat, mások barátokat kérnek fel keresztszülőnek még akkor is, ha a gyermeket nem keresztelik meg. Az sem ritka, hogy a gyermeket megkeresztelik, és két keresztanyja vagy keresztapja lesz. Tehát akár két azonos nemű keresztszülője is lehet valakinek. Mindenesetre keresztszülő szerep férfiaknak és nőknek egyaránt nagy megtiszteltetés: a szülők bíznak benned, és azt szeretnék, ha közted és gyermekük között szeretetkötelék jönne létre.

Keresztapa, keresztanya vagy gazdag nagynéni?

Természetesen, ha keresztszülőnek kérnek fel, az onnantól nem jelent elvárást arra, hogy második anyaként (vagy apaként) gondoskodj a keresztgyerekedről. Keresztapa vagy keresztanyaként azonban valószínűleg te is kicsit jobban akarsz majd törődni a gyermekkel. Sok keresztszülő rendszeresen szervez valamilyen szórakoztató programot a keresztgyerekével, és gyakran szép ruhákat vagy ajándékokat vásárol számára, esetleg pénzt tesz félre a jövője érdekében. Ez persze egyáltalán nem kötelező, sok keresztszülő csak büszke arra, hogy keresztapa vagy keresztanya lehet!

Felkérni valakit keresztszülőnek

Ha szeretnél valakit keresztszülőnek felkérni, azt érdemes eredeti módon, személyre szóló ajándék kíséretében megtenni. Számos szép ajándékunk van, amelyeken már ott a kérdés: lennél-e keresztszülő? Minden ajándékunkhoz hozzáadhatod az illető nevét, hogy valóban személyre szóló legyen.

A legnépszerűbb ajándékok felkérni kívánt, jövendő keresztszülőknek: cumi bébirugdalózó kistányér

Mondj köszönetet a keresztszülőnek egy ajándékkal!

Szeretnéd megköszönni, hogy a felkért személy vállalta a keresztszülő szerepét? Mondj köszönetet egy jópofa, személyre szóló ajándékkal, amelyet egy szívből jövő üzenettel és a keresztszülő nevével teszel egyedivé.

A legnépszerűbb köszönőajándékok keresztszülőknek: „keresztapa” vagy „keresztanya” feliratos bögre egy doboz névre szóló csokoládé személyes üzenettel köszönőüzenettel gravírozott pohár a keresztszülő és keresztgyermeke képével díszített csempe