Szállítás az általad megadott címre

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Szállítás az általad megadott címre

Szuper gyors szállítás! A legtöbb, 16:00 előtt megrendelt ajándékot ugyanazon a napon postázzuk.

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Minden ajándék fotóval és szöveggel. Termékeink annyira egyediek, mert az Ön által tervezték őket. Kiváló ajándékok minden alkalomra, még a legkisebbekre is, például amikor köszönöm vagy hiányozni akar.

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Kényeztesd szeretteidet egy egyedi ajándékkal! Varázsold el családodat, barátaidat és ismerőseidet egy személyes ajándékkal, amelyet kézbesítéssel küldhetsz a választott címre.

Karácsonykor mindannyian szeretünk ünnepelni, de ez egy zsúfolt és néha stresszes időszak. Ha egyszerűen nincs elég ideje, ne aggódjon! A YourSurprise séfje, Leopoldo Castillo 4 egyszerű karácsonyi receptet állított össze, amelyekkel pillanatok alatt ünnepi karácsonyi vacsorával kényeztetheti vendégeit!

Mindig sietek

Mindannyian jártunk már így: nagyot akarunk ütni a karácsonyi vacsoránál, hogy lenyűgözzük a vendégeinket, és elkápráztassuk őket azzal, hogy milyen finom az egész. Ez azonban kihívást jelenthet, mivel nincs sok időnk, amit az egészre fordíthatnánk, és hiába szeretnénk órákat tölteni a konyhában, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen, ez egyszerűen nem reális. Boltról boltra rohangálunk, hogy beszerezzük az összes hozzávalót, tetőtől talpig feldíszítjük az otthonunkat, és karácsonyi italok várnak ránk, mindezt úgy, hogy közben a gyerekekre is próbálunk vigyázni. Megértjük, ezért megkértük a YourSurprise séfjét, hogy állítson össze 4 egyszerű receptet a tökéletes, könnyű karácsonyi vacsora összeállításához. Jó főzést és jó étvágyat!

Feltételezzük, hogy nagy létszámú társaságot fog vacsorázni, így ezek a receptek mindegyike 10 személyt szolgál ki. Ha kisebb a társasága, egyszerűen módosítsa a mennyiségeket.

Előétel: lazactatár (10 fő)

Miért könnyű ez a karácsonyi recept?

Ez a recept könnyen követhető, és egyáltalán nem vesz igénybe időt, 30 perc alatt tányérra teheted! Ünnepélyesen is néz ki, és finom az íze.

Összetevők:

  • 450 gramm nyers lazac, bőr nélkül és kicsontozva
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 avokádó
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál friss metélőhagyma
  • 2 teáskanál lime lé
  • 2 teáskanál teljes kiőrlésű mustár
  • 1 csipet só

Mit kell tennie:

  1. Vágja a lazacot hosszában nyolc darabra, majd ezeket a darabokat ismét vágja nyolc darabra szélességben. Az így megmaradt darabokat ismét nyolcadoljuk. A végén kis négyzet alakú lazacdarabokat kell kapnunk. Tegyük a lazacot egy tálba.
  2. Vágja fel az avokádót úgy, hogy a darabok egyforma méretűek legyenek, mint a lazackockák. A mogyoróhagymát, a metélőhagymát és a kapribogyót is apróra vágjuk, és mindent összekeverünk a tálban.
  3. Adjuk hozzá az olívaolajat, a lime levét, a mustárt és a sót, majd keverjük össze. Tálalásig tárolja a hűtőben.
  4. Amikor készen áll az étel tálalására, több lehetősége is van. Tálalhatja a tartárt egy csinos tálban az asztalon, snackként tortillachipsszel. Meglepő csavar az idei karácsonyra! Vagy választhatja a hagyományos módot, és tányéron tálalhatja, ebben az esetben azt tanácsoljuk, hogy pirítóst vagy uborkát tálaljon mellé, mint alacsony szénhidráttartalmú alternatívát. Díszítse egy szelet lime-mal és némi friss metélőhagymával.

Main: Karácsonyi sonka juharszirupos (10 fő)

Miért könnyű ez a karácsonyi recept?

A sonka elkészítése bonyolultnak tűnhet, de sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Mások is azt fogják hinni, hogy bonyolult, ami azt jelenti, hogy komoly pontokat szerezhet, amikor ezt tálalja. Egy kis időt vesz igénybe, de 2 nappal előre elkészíthető, így a munkát el lehet osztani, és több időd marad a sütés napján.

Összetevők:

  • 5 kg csontos sonka
  • 1 fahéjrúd
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 2 babérlevél
  • 25 szegfűszeg

A mázhoz:

  • 200 ml ahornsiroop
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz

Mit kell tennie:

  1. Tegye a sonkát egy nagy serpenyőbe, és öntsön hozzá hideg vizet, hogy a sonka majdnem teljesen víz alá kerüljön. Adjuk hozzá a fűszernövényeket és a babérlevelet. Forraljuk fel a vizet. Amikor a víz felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot. Hagyjuk főni körülbelül 1 óra 50 percig. Amikor a víz elpárolgott, adjunk hozzá ismét forró vizet. Ha hab jelenik meg a vízben, kanalazzuk le.
  2. Óvatosan öntse le a főzőfolyadékot. Ha szeretné, félreteheti, és leves alapanyagként használhatja. A sütőt 190 fokra állítod (170 fokra, ha forrólevegős sütőt használsz, vagy 5-ös fokozatra, ha gázsütőt). Hagyja a sonkát egy kicsit hűlni, amíg a sütő felmelegszik. Helyezd a sonkát egy nagy sütőedénybe. Vágd le a bőrét úgy, hogy mindenhol egyenletes zsírréteg maradjon. Csináljon bevágásokat a zsírba, ezt keresztbe-kasul vágva teszi. Terítsük szét a szegfűszegeket a sonkán, és szúrjuk be őket a húsba. A sonkát a következő lépésben leírtak szerint most befejezheti, vagy akár két napig is tárolhatja a hűtőben.
  3. Keverjük össze a szósz hozzávalóit egy tálban. Öntsük a felét a sonkára, és süssük a sütőben 15 percig. Most vegyük ki a sonkát ismét a sütőből, és öntsük rá a maradék mártást. A sonka ismét a sütőbe kerül 35 percre. Közben még háromszor-négyszer vegyük ki a húst, hogy a főzőlevet és a mártást ismét ráöntsük a sonkára, hogy az jól beszívja a hús. Közben is forgassa meg a húst, hogy egyenletesen süljön meg. Amikor a sonka elkészült, hagyja állni legalább 15 percig, mielőtt felszeletelné. A sonkát azonnal fogyaszthatjuk, de ami a zsúfolt ünnepi időszakban is jól jöhet, két napig a hűtőben is eláll, majd hidegen tálalhatjuk. Az is ugyanolyan finom!

Köret: (10 fő)

Miért könnyű ez a karácsonyi recept?

Ez egy egyszerű karácsonyi recept, mert kevés műveletre van szükség, mielőtt az étel az asztalra kerül. A burgonyát megfőzzük, majd mehet a sütőbe, egyébként nincs sok dolgunk. Viszonylag rövid idő alatt és kevés erőfeszítéssel ünnepi köret kerül az asztalra.

Összetevők:

  • 1,5 kg burgonya
  • 200 gramm szalonnacsíkok
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 150 gramm parmezán sajt
  • 70 gramm finomra vágott petrezselyemzöldet

Mit kell tennie:

  1. Melegítse elő a sütőt 220 fokra, a grillt a legalacsonyabb fokozatra állítva.
  2. A burgonyát alaposan megmossuk és negyedekre vágjuk. Tegyük őket egy lábasba vízzel, és forraljuk fel. Adjunk hozzá egy kis teáskanál sót, és főzzük 12-15 percig, vagy amíg késsel könnyen át tudjuk vágni. Ne főzzük túl a burgonyát, nem szabad, hogy szétmorzsolódjon. Szűrjük le őket, és tegyük félre egy időre.
  3. Amíg a burgonya fő, vágja a szalonnaszeleteket hosszában csíkokra. Ezután szeletelje fel őket ismét szélességi irányban, amíg körülbelül 1,5 centiméteres darabok maradnak. Süsse a szalonnát, amíg éppen csak ropogósra nem sül. A szalonnát konyhai papíron lecsepegtetjük. A sütőzsírt tegye félre későbbre.
  4. Az olívaolajat és a szalonna zsírját kenje szét egy sütőedényben. Tegyük a burgonyát belülről lefelé a szánkóba. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Süssük a burgonyát a sütőben, amíg ropogósra sül, ami körülbelül 35-40 perc.
  5. Vegye ki a burgonyát a sütőből, és friss petrezselyemmel és parmezán sajttal tálalja.

Desszert: (10 fő)

Miért könnyű ez a karácsonyi recept?

Természetesen a végtelenségig lehet menni a tojások felhasításával és a tojásfehérje felverésével a tökéletes tiramisu érdekében. Ez szórakoztató, ha sikerül, de ha nem sikerül, akkor rengeteg időt töltesz vele. Amit szintén megtehetsz, az az, hogy egy kicsit finomítasz rajta. Ehhez a tiramisu recepthez légies tejszínhabot adsz, ami azt jelenti, hogy nem kell tojásfehérje. Sokkal gyorsabb és a siker garantált. És jó eséllyel a vendégeid észre sem fogják venni.

Összetevők:

  • 4 csésze eszpresszó, vagy egy kávéfőző négy csésze erős kávéhoz
  • 2 teáskanál porcukor
  • 50 ml amaretto, vagy bármilyen más likőr, amit szeretünk
  • 1 Panettone, ez egy olasz karácsonyi kenyér. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor adjunk hozzá ladyfinger kekszet.
  • 1 vaníliarúd, félbevágva, a magokat kikaparva
  • 150 gramm porcukor
  • 200 ml tejszínhab, addig verjük, amíg a habverőt vagy a keverőt kivesszük a tálból, és kis halmokat képezünk.
  • Kakaópor
  • Étcsokoládé, reszelve a díszítéshez

Mit kell tennie:

  1. Keverje össze az eszpresszót, a porcukrot és az amarettót egy nagy tálban. A panettone-t 1 centiméter széles szeletekre vágjuk, és a kávékeverékhez adjuk. Hagyjuk, hogy jól átjárja a kávé.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliamagokat, a mascarponét és a porcukrot. Adjuk hozzá a tejszínhabot, és óvatos keveréssel keverjük össze.
  3. A panettone felét tegyük egy nagy tálba. Tegyük rá a mascarpone keverék felét. Ezután következik az utolsó réteg panettone és az utolsó mascarponés réteg.
  4. Végül egy réteg kakaóporral fejezzük be, és tegyük a hűtőszekrénybe körülbelül két órára, hogy megdermedjen. Tálalás előtt tegyünk rá még egy réteg csokoládéforgácsot. Jó étvágyat!

Gyönyörű konyhai kiegészítőket vagy karácsonyi asztali dekorációt keres? A következő tárgyak csodásan fognak mutatni a karácsonyi vacsorán!

Borhűtő

Borhűtő

Vizeskancsó

Vizeskancsó

Olívaolaj

Olívaolaj

Blog

Blog