Szállítás az általad megadott címre

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Szállítás az általad megadott címre

Szuper gyors szállítás! A legtöbb, 16:00 előtt megrendelt ajándékot ugyanazon a napon postázzuk.

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Minden ajándék fotóval és szöveggel. Termékeink annyira egyediek, mert az Ön által tervezték őket. Kiváló ajándékok minden alkalomra, még a legkisebbekre is, például amikor köszönöm vagy hiányozni akar.

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Kényeztesd szeretteidet egy egyedi ajándékkal! Varázsold el családodat, barátaidat és ismerőseidet egy személyes ajándékkal, amelyet kézbesítéssel küldhetsz a választott címre.

A karácsonyi szünet már csak egy karnyújtásnyira van. Két teljes hét minőségi időtöltés a családdal és a barátokkal. Mindannyian szeretünk egy pokróccal a kanapén gubbasztani, de nem árt egy kis D-vitamin bevitele sem! Íme hét szórakoztató ötletünk a karácsonyi szünidei kirándulásokhoz.

1. A nagy, tágas, nyílt tér

A karácsonyi szünetben úgy érezhetjük, hogy mindenhol nagy a nyüzsgés, hiszen mindenki szabadnapos. Szerencsére a természet rengeteg teret kínál egy vidám karácsonyi kiránduláshoz. Látogassatok el egy gyönyörű erdőbe vagy tengerpartra, és gyönyörködjetek a gyönyörű környezetben egy közös séta vagy biciklizés közben. Ha elég hideg van, akár korcsolyázhattok is! Mindezek nemcsak szórakoztató, hanem egészséges módja is a közös időtöltésnek, így még jobban élvezhetitek utána a forró csokoládét.

2. Látogasson el egy karácsonyi vásárra

Nincs is jobb módja annak, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk, mint egy karácsonyi vásár meglátogatása. A legjobb az egészben az, hogy mindenféle formában és méretben léteznek, így mindenki számára van egy tökéletes vásár, amit meglátogathat. A legtöbb karácsonyi vásáron (kézzel készített) karácsonyi termékeket árusító standok, valamint étel- és zeneboltok, illetve hagyományos karácsonyi tevékenységeket kínáló helyek találhatók. Minden piac másra összpontosít. Antwerpenben egy 1200 m2-es korcsolyapálya várja az érdeklődőket. A franciaországi Reimsben megkóstolhatja a legjobb pezsgőket, az olaszországi Gubbióban pedig minden évben megtalálhatja a világ legmagasabb karácsonyfáját; a város melletti hegyet fényekkel díszítik fel, hogy egy 650 méter magas karácsonyfát hozzanak létre.

3. A vadonba

Lehet, hogy nem az állatkert az első kirándulás, ami eszedbe jut a karácsonyi szünetről, de valójában több okból is ideális lehetőség. A legtöbb állatkertben kevesebb látogató lesz, így több hely és idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy az összes állatot megnézze a családjával. Az is érdekes, hogy az állatok viselkedése hogyan változik a tél folyamán, sőt, egyesek akár téli álmot is alszanak. Egyes állatkertek a téli dekorációval is kitesznek magukért, ami még különlegesebbé teszi a látogatást, és tökéletes módja annak, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk, különösen, ha sötétedéskor tündérfények világítanak. Javasoljuk, hogy nézzen utána, hogy az éttermek nyitva lesznek-e, mivel néha télire bezárnak. Ha igen, akkor hozzon magával téli pikniket egy termosznyi forró csokoládéval, kávéval vagy teával. Mi lehetne jobb módja a piknikezésnek, mint a sok aranyos állat látványa?

4. Játsszon kint

A karácsonyfa mellett minden nap társasjátékozhatsz, de egy-két játékra kimozdulva a szabadba is hozhatsz egy kis változatosságot. Hagyja, hogy mindenki elégessen egy kis energiát, miközben élvezik egymás társaságát. A klasszikus játékoknak számos változata létezik, mint például az óriás sakk vagy a dáma. Ha aggódsz, hogy fázni fogsz, válassz egy aktívabb csoportos játékot, például a klasszikus bújócskát vagy a fogócskát. Akár egy kincskereső vadászatot is szervezhet! Bármelyik játék mellett is dönt, mindenki jól fog szórakozni, és megszabadul a kabinláztól.

5. Dobja fel a napját

Lehet, hogy a nappalok rövidebbek és sötétebbek, de ez lehetővé teszi, hogy még jobban élvezzük a szép fényeket. Az évnek ebben az időszakában sok helyen rendeznek fényfesztiválokat, amelyeken a fények felhasználásával készült művészeti alkotásokat tekinthetjük meg. Attól függően, hogy hol tartózkodik, különböző változatokban lehet meglátogatni, de a fő hangsúly mindig a színes fényeken van. Amszterdamban hajókirándulást kínálnak a csatornákon keresztül, amelynek során több mint 20 különböző fényművészeti installációval találkozhatunk. Londonban egy varázslatos, interaktív 3D-s fényvilágot fedezhetsz fel. Helsinkiben ismert helyek és épületek változnak városi művészetté a Lux fesztivál ideje alatt.

6. Ice ice baby!

A jégszobrászok komoly dolgokat tudnak csinálni a jéggel. Egy jégszobrász fesztiválon megnézheted a legjobb alkotásaikat, és a jó hír az, hogy az évnek ebben az időszakában Európa-szerte rengeteg ilyen fesztivál van. A jégszobrokat szerszámok segítségével készítik, amelyek egy tömör jégtömböt formáznak, és addig aprítják, amíg a legcsodálatosabb alkotások meg nem jelennek. Európa legnagyobb jégszobrász fesztiválja a hollandiai Zwolle-ban van, ahol több mint 275 000 kg jégszobor áll akár 6 méter magasan. A lengyelországi Poznanban a régi piacot decemberben jégszoborkertté alakítják, és emellett lenyűgöző versenyeket rendeznek, amelyek során a szobrászoknak mindössze egy napjuk van arra, hogy megalkossák a legjobb jégszobrot.

7. Látogasson el egy jászolhoz

Lehet, hogy otthon a karácsonyi dekoráció részeként van egy kisebb változatú jászol, de nagyon szép lehet meglátogatni egy élő jászoljelenetet, amely világszerte elterjedt hagyomány. Egyesek színészek segítségével játsszák el Jézus születésének történetét, néha valódi állatokkal együtt. Ez nagyszerű szórakozás a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt, és remek módja annak, hogy a kicsiket is megismertessük a történettel. Az egyik leghíresebb betlehemezés a római Szent Péter-bazilikában található, amely 1982-ben kezdődött. A hollandiai Soestben a hagyományos szamár és ökör mellett nyulakkal, csirkékkel és csibékkel is találkozhatsz, ami nagyszerű a kicsiknek. Az olaszok is szeretik a betlehemes jeleneteket, mint például a szicíliai Custonaciban, ahol egy barlangban élő betlehemes jelenetet rendeznek, nem kevesebb mint 160 színész részvételével. Elmondják a klasszikus történetet, és bemutatják a régi mesterségeket és szokásokat.

Karácsonyi ajándék inspirációt keres? Nézze meg a legjobb karácsonyi ajándékok között:

Mega Milka

Mega Milka

Fehér bögre

Fehér bögre

Teddy hátizsák

Teddy hátizsák

Blog

Blog