Szállítás az általad megadott címre

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Szállítás az általad megadott címre

Szuper gyors szállítás! A legtöbb, 16:00 előtt megrendelt ajándékot ugyanazon a napon postázzuk.

Minden ajándék egyedi képpel és szöveggel

Minden ajándék fotóval és szöveggel. Termékeink annyira egyediek, mert az Ön által tervezték őket. Kiváló ajándékok minden alkalomra, még a legkisebbekre is, például amikor köszönöm vagy hiányozni akar.

Ingyenes ajándékkártya minden rendeléshez

Kényeztesd szeretteidet egy egyedi ajándékkal! Varázsold el családodat, barátaidat és ismerőseidet egy személyes ajándékkal, amelyet kézbesítéssel küldhetsz a választott címre.

Az anyák napja egy különleges nap, amikor a világ minden táján az édesanyákat ünnepeljük. Akár arról szeretnél tájékozódni, hogy idén mikor van anyák napja, vagy csak valami különleges ötletet keresel, hogy mit is csináljatok együtt, vagy a tökéletes ajándékot szeretnéd megvenni, ebben a blogban mindent megtalálsz, amit az anyák napjával kapcsolatban tudnod kell!

Az anyák napját Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük, de az időpontok országonként változhatnak. Ezen a különleges napon világszerte megemlékezünk az anyákról, és ajándékokkal és üdvözlőlapokkal köszönjük meg nekik mindazt amit tettek értünk.

Mikor van Anyák Napja Magyarországon?

Az Anyák Napja május első vasárnapján van, tehát 2024-ban Május 5. vasárnapra esik. Az, hogy megmutasd anyukádnak, hogy mennyire nagyra értékeled és szereted őt, nem kell drága vagy extravagáns módon megtenni. Egy édes üdvözlőkártya, egy szép kézzel írott üzenettel és egy kis minőségi együtt töltött idő, csak néhány egyszerű ötlet, amik biztosan boldoggá teszik az anyukádat. Egy meglepetés ágyba reggeli sem lehet rossz ötlet! Bármit is csinálsz, az Anyák napja tökéletes alkalom arra, hogy emlékeztesd az anyukádat arra, hogy mennyire fontos neked..

Anyák napi dátumok a jövőben:

1. május 7
1. május 5
1. május 4
1. május 3
1. május 2
1. május 7
1. május 6
1. május 5
1. május 4
1. május 2
1. május 1
Fa kártya - anyák napja

Fa kártya - anyák napja

Bonbon

Bonbon

Szárított virágok álvánnyal

Szárított virágok álvánnyal

Vadvirágmag bombák díszdobozban

Vadvirágmag bombák díszdobozban

Az Anyák napjának eredete

Az anyák napjának megünneplése remek módja annak,hogy tudasd anyukáddal mit jelent neked, de tudod, hogy honnan ered ez az ünnep?

Az Anyák napja az egyik legünnepeltebb nap az éves naptárunkban. Az Anyák napja egy olyan nap, ami az anyaság tiszteletére és az anya és gyermekei közti kötelék ünneplésére szolgál. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy ez csak egy kereskedők által kitalált nap, de az Anyák napja eredete egészen az ókori görög és római civilizációkig nyúlik vissza, amikor az anyaistennőket imádták, különösen Rheát, aki a istenek anyja volt.

Ahogy a kereszténység elterjedt Európában, ezek az ünnepségek vallási ünneppé alakultak, amelyek Szűz Máriát tisztelték, mint az "Isten Anyját".

Az 1870-es években Anna Jarvis saját anyjából merítve inspirációt lobbizott az összes anya tiszteletére szolgáló hivatalos ünnepnap létrehozásáért. Jarvis munkája sikeres volt, és az anyák tiszteletére szolgáló nap napirendre került számos országban világszerte. Ez lett az Anyák napja.

Az Anyák napja 1914-ben vált hivatalos ünneppé az Egyesült Államokban , amikor Woodrow Wilson elnök aláírt egy törvényt, amely az éves eseménnyé nyilvánította. Azóta az Anyák napját világszerte ünneplik, bár sok országnak megvan a saját egyedi hagyománya - ideértve az eltérő év más napjain való ünneplést is. Akár virágot küldünk, vagy időt szentelünk az anyánkkal való együttlétre, akárhogyan is ünnepeljük ezt a napot, szenteljünk egy pillanatot arra, hogy elismerjük és megköszönjük anyáinknak mindazt, amit tesznek értünk!

Hogyan ünnepeljük az Anyák napját?

Magyaroszágon az Anyák napján különböző módon ünneplik:

Sokan úgy döntenek, hogy egy kedves gesztusként virágot vagy csokoládét küldenek édesanyjuknak.

Mások ágyba reggelivel, kézműves foglalkozásokkal vagy házi készítésű üdvözlő kártyával lepik meg édesanyjukat. A legtöbb család együtt tölti a napot. Sétálnak, társasjátékoznak, vagy meglátogatnak egy múzeumot vagy állatkertet.

Ha távolabb élsz, vagy bármilyen okból nem tudod meglátogatni az anyukádat, akkor felhívhatod őt (videóhívással) és postán küldhetsz neki ajándékot. Így is megmutathatod, hogy gondolsz rá. Bárhogy is ünnepeld az Anyák napját, az, hogy ezen gondolkodsz, biztosan azt jelenti, hogy extrán foglalkozol és szereted anyukádatt!

Hivatalos ünnep az Anyák napja?

Az Anyák napja világszerte ünnepnek számít, de nem minden országban hivatalos munkaszüneti nap. Például Magyarországon május első vasárnapján ünneplik, és hivatalosan is elismert ünnepnek számít. Ezt a hagyományt Magyarországon 1925. óta ünneplik.

Nemzetközileg ünneplik az Anyák napját?

Világszerte ünneplik az Anyák napját? Igen! Sok országban az emberek időt szánnak arra, hogy az anyukájukat középpontba állítsák, és felköszöntsék őket. Ezen a különleges napon a családok világszerte szeretetüket és elismerésüket fejezik ki anyjuk felé. Bár a szokások országról országra változhatnak, az Anyák napja egy nemzetközileg ünnepelt ünnep.

Fontos az Anyák napja?

Ha azon gondolkodsz, "vajon fontos-e az Anyák napja?" akkor erre a válaszunk: abszolút! Az anyák sok mindent tesznek értünk, szeretetet, gondoskodást és támogatást biztosítanak. Cserébe sajnos nem mindig kapnak elég elismerést és megbecsülést. A szüleink szeretetét természetesnek vesszük. Az életünk legfontosabb nőjének legalább egy napot szentelni egy évben, azért hogy kifejezzük a hálánkat, az a legkevesebb, amit tehetünk. Az idei Anyák napján szánjunk időt arra, hogy megmutassuk, mennyire hálásak vagyunk az anyákért és mindenért, azért amit értünk tesznek.

Mik a legjobb Anyák napi programok?

Az Anyák napjának legjobb része az, hogy mindig vasárnapra esik. Tehát szinte mindenki szabad és tud valami különlegeset csinálni az anyukájával. Mik a legjobb Anyák napi programok? Az mindenki számára más, de itt van egy lista arról, hogy legtöbben mit választanak:

  • Virágcsokor küldés
  • Egyedi fényképes csoki küldés
  • Ágyba reggeli
  • Kézzel készített üdvözlőkártyák
  • Közös séta együtt
  • Társasjátékozás
  • Beülni egy sütire egy cukrászdába
  • Elmenni közösen múzeumba, parkba vagy állatkertbe

Anyák napja a muszlimoknál

A muszlimok nagyon tisztelik az édesanyjukat, ahogyan sok más kultúrában és hagyományban is. A muszlim közösségben nincs meghatározott időpont az anyák tiszteletére; ehelyett ezt a napot egész évben ünneplik.

Az iszlám hagyományban az anyákat nagyra becsülik, és gyakran nevezik őket "az élet örömének".

Anyák napi ajándékot keresel? Nézz körül Anyák napi ajándék ötletek kategóriánkban.

Anyák napi óra

Anyák napi óra

Anyák napi gyertya

Anyák napi gyertya

Anyák nap kulcstartó

Anyák nap kulcstartó

Blog

Blog